Tandarts populairder dan pensioen

Jonge Nederlanders zijn nauwelijks bezig met hun pensioen. Dat blijkt ook uit nieuw onderzoek van ING Bank. Ze steken massaal hun kop in het zand als het onderwerp pensioen zich aandient. Nederlanders gaan zelfs nog liever naar de tandarts dan dat ze zich in hun pensioen verdiepen.

Uit het onderzoek dat ING liet uitvoeren blijkt dat Nederlanders nog liever aan het kerstdiner zitten bij de schoonouders dan dat ze een gesprek voeren over hun pensioen. Veel Nederlanders geven aan hun pensioen pas op orde te willen brengen wanneer het op een ‘leuke' manier onder de aandacht wordt gebracht. ING Bank speelt hierop in door Nederlanders te confronteren met hun pensioen. De campagne van de bank legt niet de nadruk op een rooskleurige toekomst, maar stelt juist het gesprek dat we erover moeten voeren centraal.

Volgens de bank moet je een pensioengesprek zo vroeg mogelijk voeren, omdat het dan in verhouding goedkoper is. Daarom organiseert de bank een actie om Nederland bewust aan hun pensioen te laten denken. Met het thema ‘Verberg je niet voor je pensioen' worden reizigers in het openbaar vervoer vandaag op verschillende treinstations geconfronteerd met hun pensioen. De actie is onderdeel van een grootschalige pensioencampagne die vandaag van start gaat.

ING Bank wil financiële onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek. Na hypotheken nu pensioenen, een onderwerp wat zeker bij jonge mensen op weinig enthousiasme kan rekenen. In de campagne brengt ING Bank op een ontspannen manier pensioen onder de aandacht. Het volledige gesprek is te zien op de website van ING. Op radio, televisie en internet worden fragmenten uit de talkshow getoond.

Bron: Infinance.nl