ir. L.H.M. Jongen

Naam:

Woonplaats:

Telefoon:

Email:

ir. L.H.M. Jongen (Louk)

Wereld

0344-643434

total@invest.nl

Persoonlijk

ir L.H.M. Jongen, 1953,
 
Louk kocht zijn eerste aandeel op 13-jarige leeftijd en is sindsdien gefascineerd door het beleggen en wat daar bij komt kijken.
Na zijn studie bedrijfskunde TU-Eindhoven vertrok hij onmiddellijk naar de VS om daarna via België Total Investment Services (TIS) op te richten, dat in 1986 in Nederland werd gevestigd.

Als ondernemer en aanhanger van de vrije markt theorieën, beschouwt hij kritisch de voor?- en nadelen van overheidsingrijpen. Opvallend is dat door gebruik te maken van onbedoelde neveneffecten van overheidsingrijpen, er vaak veel voordeel te behalen is ('nee er komt geen devaluatie van de Franse Franc', zei de Franse president vlak voordat dit plaatsvond).
De gevestigde orde lijkt een zekere weg aan te geven, maar als je steeds doet wat iedereen doet, kom je niet ver.

Vandaar dat hij veel meer aan creativiteit hecht en tracht voor de muziek uit te lopen, soms te vroeg, maar het geluid van een dwars-fluit vindt hij mooier dan een fluitconcert. Uiteindelijk levert die dwarsheid meer op.

Ook het concept winstafhankelijke vergoeding was in Nederland baanbrekend, maar vooral gericht op de cliënten; gaat het hen goed, dan gaat het TIS ook goed.

Gezien de enorme toename van regelgeving en regulering voor bedrijven als TIS, waardoor de kosten, ook voor de cliënten, enorm toenamen, is sinds enige jaren gekozen voor een uitbreiding in aantal personeelsleden, om de toegenomen vaste kosten beter te kunnen verdelen, zonder geweld aan het principe van de persoonlijke benadering te doen.
Dat heeft bovendien als groot voordeel dat er meerdere netwerken aan elkaar gekoppeld kunnen worden, waar de cliënt weer voordeel van heeft.

Zijn vermogensbeheer richt zich vooral op speciale situaties, waarbij eigen deelneming in geld en managementtijd regelmatig gecombineerd worden. Voorbeelden zijn AND, Unilever preferente aandelen en nu grondstoffen.

In de IT sector zijn er verscheidene deelnemingen en adviseurschappen.

Dat werk hobby kan zijn blijkt uit de talloze (brainstorm) sessies met (aanstaande) ondernemers en zijn bedrijfsbemiddelingsactiviteiten.

Disclaimer:
Net zoals elke cliënt een beleggersprofiel heeft dat past bij zijn eigen aard en situatie, heeft elke vermogensbeheerder een beleggingsstrategie die aansluit bij zijn unieke aard en situatie.
De visies van de afzonderlijke vermogensbeheerders kunnen daarom onderling verschillen. De visies kunnen bovendien afwijken van de visie van Total Investment Services als geheel.
Klik hier voor onze uitgebreide disclaimer.