Welkom  Envelop   
Transparant.gif
Transparant.gif
Modelportefeuilles

Recovery Portefeuille

Beleggingspolis Beleggingshypotheek

Recovery Portefeuille


2008 Is voor veel beleggers een rampzalig jaar geworden.
Als gevolg van de kredietcrisis daalden overal de koersen sterk. Wereldwijd dient een recessie aan, maar ook worden wereldwijd maatregelen getroffen om het tij te keren.
Omdat ik van mening was dat de grootscheepse steunmaatregelen een diepe recessie zouden voorkomen ben ik begin 2009 de Recovery Portefeuille gestart.
Geheel tegen de marktconsensus in ging ik ervan uit dat aandelenmarkten wél zouden herstellen.

Op 1 februari 2009 ben ik gestart met een bedrag van € 100.000.
Nu op 29 mei 2013 is dit bedrag gestegen naar ruim € 176.000.

Ondertussen zijn we een crisis verder en zien we overheden werken aan een oplossing voor de problemen rond de Euro.
De vraag is of ze dit zal gaan lukken. Mijn verwachting is van wel. Ik denk dat het duidelijk is, en voor sommigen zal worden, dat de Euro uiteindelijk een goed middel is om gezamenlijk welvaart te creëren. Aan de schier eindeloze reeks van devaluaties wilde men hoe dan ook een einde maken. Dit zal uiteindelijk in het voordeel werken van alle landen. Het is alleen geen eenvoudige operatie. Omdat het een democratisch proces is moet elk voorstel en elke stap aan nationale parlementen moet worden voorgelegd. Helaas hebben politici tot nu toe het nog niet aangedurfd pal achter de Euro te staan, bang als ze zijn om afgestraft te worden door hun kiezers.
Maar langzaam gaat het de goede kant uit.

Natuurlijk kleven er aan de Euro nadelen, net zo goed als er voordelen zijn. Hadden we alles van te voren geweten, dan waren we er wellicht niet aan begonnen. De strategie moet zijn de gevolgen van die nadelen zoveel mogelijk in te dammen en vrij baan te geven aan de voordelen.
Maar vooral zal er een eerlijk geluid moeten klinken rond de Euro. Dit zal tijd kosten, dus Europa zal nog heel lang de stemming op de beurzen blijven bepalen.

Vanaf juli zal ik met nieuwe fondsen de Recovery Portefeuille aanpassen aan de actuele omstandigheden en ook weer regelmatig het nieuws bespreken.
Wat wel gebleken is is dat “Buy and Hold” nog lang niet begraven is!

Voor vragen en opmerkingen: willemsen@invest.nl

Vult u hieronder uw gegevens in, dan ontvangt u van ons een wachtwoord waardoor het mogelijk is de Recovery Portefeuille met al zijn mutaties, commentaar en waardeontwikkeling te volgen.


Uw naam:
E-mailadres:
Hoe bent u op deze website terecht gekomen?
*    Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw gegevens.
**   Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Total Investment Services BV – onafhankelijk individueel vermogensbeheer -
Tel: 0344-643434
Website: www.invest.nl
E-mail: Willemsen@invest.nl
Coos Willemsen 06-51868111
Direct inloggen
E-mail:
Wachtwoord:

Registratie is GRATIS. Graag aan de linkerkant uw naam en e-mailadres invullen om een toegangscode per e-mail te ontvangen. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan hier.


Disclaimer